Eddylou Ranch – en bit Amerika på Falkenbergs landsbygd

Eddylou Ranch är en dold pärla belägen utanför Slöinge. Här kan du ta en ridtur, njuta av cowboy-spa, tända en eld på grillplatsen eller bara njuta av naturen.

Ranchen drivs av äkta paret Eddy och Lou, båda ursprungligen från Schweiz och i princip uppväxta på hästryggen. Sökandet efter en egen gård förde dem till Sverige där de åkte körde 600 mil med husbil och tittade på mer 45 gårdar innan den rätta uppenbarade sig – i Halland av alla ställen. Här har de byggt upp en ranch i amerikansk stil med hästuppfödning och turridning som huvudsaklig verksamhet.

Stugor och ställplats

Med tiden har utbudet ökat och nu finns bland annat stuguthyrning, ställplats för husbilar och husvagnar, cowboy-spa, trail park och via köpet av närliggande Hagbards by kan man erbjuda konferenser och teambuilding. Paret har fullt med visioner och idéer och jobbar för att fler ska upptäcka denna halländska pärla.

”Som vilda västern”

Lisa Morris och Magnus Göransson besökte ranchen i somras på sin premiärtur med hyrd husvagn, en Kabe från 1982.
– Det är lite som att komma till vilda västern. På området rör sig hästar, åsnor, getter och precis vid ställplatsen en massa ponnys, berättar Magnus.

Genomsyras av hästliv

Ställplatsen har nio platser med el och tillgång till färskvatten för 150 kronor per natt. Toaletter finns inte så Eddylou välkomnar husvagnar och husbilar med egen toalett.
– Att Eddy och Lou är hästfolk genomsyrar hela platsen. Man kan boka olika sorters ridturer och coachning. Men om man bara vill stanna över natten erbjuds en mysig miljö med fin utsikt och möjlighet till att grilla, säger Magnus och Lisa.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket