Småland: Ny kamikazebana har öppnats på Zipline

Succébanan på Little Rock Lake öppnade våren 2014 och antalet åkare har överträffat alla förväntningar. Nu har en ny bana öppnats som ger en ännu större adrenalinkick.

Zipline Little Rock Lake kompletterar sin svarta och grön-blå bana med ett riktigt dagsäventyr. En kamikazebana vars längsta lina är 427 meter och går över en ravin med strömmande bäck.

Zipline Little Rock Lake kompletterar sin svarta och grön-blå bana med ett riktigt dagsäventyr. En kamikazebana vars längsta lina är 427 meter och går över en ravin med strömmande bäck. Att åka zipline innebär att man åker längs vajrar hängande i en sele. Den svarta banan, som byggdes förra året, innehåller elva linor och tolv stationer med en högsta höjd på 50 meter och en maxhastighet om cirka 70 km/h. Äventyret tar drygt ett par timmar och totala längden på linorna är 1750 meter. Little Rock Lake ligger i en kronopark med 150-årig storskog fem mil norr om Växjö, 5 km från Klavreström.– Det är viktigt att utveckla konceptet, säger initiativtagare och delägare Jonas Grahn. Vår ambition är att erbjuda något nytt varje år. Nu har vi satsat på en riktig adrenalinkick – Kamikazebanan. Här finns nya linor, varav den längsta är 427 meter som sträcker sig över en ravin med forsande bäck. Det är ett cirka fyra timmar långt äventyr där det ingår en vildmarkslunch på ”Forest camp”. Det blir två avgångar per dag, varav den ena är en sunsetzip där man upplever solnedgången över grantopparna. Allt är bokningsbart online på hemsidan.

Klicka för större bild Rigorös säkerhetBanbyggaren är en av världens bästa – amerikanen Bryan Schwartz som Jonas kom i kontakt med i Asien där han själv zippat på många banor. Bygget ligger i oländig terräng och under projekteringen har man använt allt från helikopter till att släpa virke för hand. Säkerheten är rigorös och två välutbildade guider följer med varje grupp om max åtta personer. På anläggningen finns också en grön-blå bana som byggts om och förbättrats sedan förra året. Den är kortare, familjevänlig och består av totalt 1170 meter lina. Little Rock Lake Zipline har blivit mycket uppmärksammad utomlands och är numera en Smålands största ”dragare”.– Jag tror det beror på kombinationen av en hisnande upplevelse och vildmark på riktigt, säger Cathrine Rydström, marknadskommunikatör på Destination Småland. Från tornen har man en milsvid utsikt över ett orört skogslandskap och glittrande sjöar – precis det som uppskattas av våra besökare. Vi jobbar mycket med press och PR, fortsätter hon. Under 2014 hade vi t.ex. publiceringar i Nederländerna motsvarande ett värde av 500 000 €. Tre ungdomar från Nederländerna har t.o.m. sökt sig till Ziplinen för att utbilda sig till guider och sommarjobba.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket