Provkört 2015: Elnagh T-Loft 531

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Liten, men naggande god! Vi har provkört Elnagh T-loft 531 och upptäckte en husbil med mycket funktion och elegans till ett förmånligt pris.

T-loft-serien har

fräsch och elegant design med detaljer i mörkgrått.

T-loft-serien har

fräsch och elegant design med detaljer i mörkgrått. Italien är ett land med stor bredd inom husbilssegmentet. Flera tillverkare med modeller i olika prisklasser konkurrerar om kunder från hela Europa. Sverige har en växande skara husbilskunder som efterfrågar funktion och elegans till ett förmånligt pris, något som märket Elnagh representerar. Vi tog en modell med populär planlösning på testkörning. T-loft 531 har enkelsängar och hygienutrymme över hela bilens bredd. Detta är en planlösning som främst uppskattas av äldre husbilsresenärer. Vid tillökning av resesällskapet finns en elektriskt nedfällbar taksäng.

Planlösning med enkelsängar och stort badrum är en eftertraktad lösning i både husbilar och husvagnar.

Planlösning med enkelsängar och stort badrum är en eftertraktad lösning i både husbilar och husvagnar. Stadig på vägenVi inleder testet med körning längs lands- och motorvägar. Det öppna landskapet utmed riksväg 40 märks på vindarna som periodvis försöker ta ett grepp om husbilen. Vår testbil håller sig stadigt på vägen till trots och kör med enkelhet om långsamtgående fordon. Växellådan har sex växlar och i landsvägsfart är behovet av nedväxling litet, även i branta uppförsbackar. När vi är framme och parkerat husbilen ta vi en rundvandring invändigt. Upplägget känns igen från många andra husbilar. Hytten består av två bekväma stolar som kan vridas så de pekar in mot bodelen. Sittgruppen består av bord och en soffa för två personer. Med hyttstolarna och den extra sittplatsen innanför dörren kan totalt fem personer få plats i sittgruppen. Förvaringsutrymmen i denna del finns i form av två ovanskåp, ett längs vardera långsidan.

Vinkelköket innebär stora avställningsytor trots husbilens kompakta mått.

Vinkelköket innebär stora avställningsytor trots husbilens kompakta mått. VinkelkökT-loft 531 är ingen stor husbil men trots det är köket tillräckligt stort, mycket tack vare vinkeln som skapar yta. Diskhon är cirkulär och det finns tre spisplattor. Stuvutrymmen i köket finns bland annat i form av en stor utdragbar trådkorg. En nedfällbar bänkskiva skänker extra avställningsyta. Kylskåpet är placerat mitt emot köket och har separat frysfack. Värmesystemet är luftburet och pannan är placerad under ena enkelsängen. Vi provade att bo i husbilen en natt och sov bekvämt i enkelsängarna. Hygienutrymmet består av vridbar toalett, handfat och duschkabin med rejäla dörrar. Med en prislapp på 592 800 SEK är T-loft 531 en prisvärd husbil med mycket design och funktion.

Direkt till höger innanför dörren finns en sittplats som kompletterar husbilens sittgrupp.

Direkt till höger innanför dörren finns en sittplats som kompletterar husbilens sittgrupp. Fakta Elnagh T-loft 531Bredd: 2350 mmHöjd: 2870 mmLängd: 7380 mmTjänstevikt: 3073 kgValbara totalvikter: 3500 kg/650 kg på lätt chassi, 4250 kg/4400 kg på tungt chassiPris: från 592 800 kr Importör: Hobby Fritid i Tenhult

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket