CampingSverige.se

15.11.12

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Frankrike: På camping i städernas stad - Paris

De flesta förknippar storstadssemestrar med uppehåll på hotell eller vandrarhem, men varför inte bo mitt ute i naturen i sitt eget mysiga hem. Vi hittade en campingplats vid floden Seine, 10 km från Paris centrum.

Klicka för större bild


Endast några få minuter efter ankomst är vi på plats. Kaben har packats därhemma och kylskåpet är uppfyllt, så det enda vi behöver tänka på är att koppla av, njuta av vår semester och att uppleva. En av Europas vackraste städer ligger ju för våra fötter.

Klicka för större bild


Paris är en storstad

Paris är en storstad och kan vara svår att överskåda, men ett besök i Eiffeltornet och/eller på Seine gör att man får en god överblick över centrum, så det inleder vi med. Paris bör enligt min mening ses till fots. Man bör komma så nära marknivån man bara kan för att där känna alla dofter etc.

Klicka för större bild


Vi har med oss en karta över Paris, men väljer att låta den ligga i väskan och går istället dit näsan pekar. Paris andas och även om de stora sevärdheterna är värda att se är det lika mycket de små detaljerna som gör det. I i stort sett alla gathörn finns det caféer eller muntra musikanter. Man glömmer nästan av att hålla ett öga med trafiken.

Vi äter frukost på ett litet café där vi sitter närmast trottoaren och det pulserande storstadslivet susar förbi. Frågan är vem som tittar mest på vem? Vi tittar i alla fall mycket på allt, och det finns mycket att se på. Alla typer av människor finns representerade på gatorna i Paris och det är en upplevelse i sig.  Under tiden vi äter kommer ett par gatumusikanter förbi och river av ett par nummer medan hatten går runt för att samla in pengar. Det ser inte ut som att någon har något emot det – snarare  tvärtom. Musikanterna medverkar till att höja stämningen, även om fransmännen mycket väl kan verka lite temperamentsfulla, åtminstone när de sitter i bilen.  Omvänt är de mycket avslappnade när man möter dem på caféer, vilket man gör flera gånger om dagen.

Klicka för större bild


Camping International de Maisons-Laffitte

Innan vi hinner reagera har vi gått runt det mesta av centrum. Fötterna är i storlek med en elefants så vi letar fram kartan för att lista ut var vi befinner oss, och hur vi tar oss härifrån och hem.  Det går smidigt att ta de offentliga transportmedlen som jag helt klart kan rekommendera.

Varje kväll avslutas utanför husvagnen med en flaska rött vin – vi är ju trots allt i Frankrike. Seine är en trafikerad vattenväg och vi beundrar de långa flodpråmarna som åker upp och ned dygnet runt. Det härliga med att bo på en campingplats är att vi har samma komfort som hemma fast på lite mindre yta. Vi bor på en campingplats mitt ute i naturen vilket är en härlig kontrast till storstadens larm. Sedan är det inte heller särskilt långt till sängen om korken på rödvinsflaska nummer två händelsevis skulle ryka av.

Fakta

Camping International de Maisons-Laffitte.
10 km från centrum.

Järnvägsstationen ligger endast några få minuter därifrån. I receptionen, där de både pratar engelska och tyska kan du få karta och broschyrmaterial.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt