CampingSverige.se

22.8.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Höst i fjällen

Fjällen, Vemdalen, Härjedalen får oss osökt att tänka på vinter och skidåkning. Vemdalen är dock en året runt destination och destinationen satsar fullt på aktiviteter även under barmarksperioder.

Härliga fjällvandringar i höst!

Härliga fjällvandringar i höst!


Destination Vemdalen har tagit fram en lista med 8 saker som du inte får missa under hösten i fjällen!

1. Plocka bär och svamp! Att komma upp nu under sensommaren och hösten och fylla hinken är både avkopplande och ger en fantastisk belöning när man får godbitarna på tallriken!

2. Fjällöparläger i Vemdalen. Den 26-28 augusti har alla tjejer chans att testa på sommarens motsvarighet till off-pist skidåkning. Då arrangerar Storhogna Högfjällshotell tillsammans med Team Nordic Trail en weekend med mycket träning, spa och god mat!

3. Fjällvandra. På hösten är fjällen oerhört vackra och visar upp en fantastisk palett av färger!

4. Finkultur i Vemdalens kyrka. Den 28 augusti får vi besök i Vemdalens kyrka. Då kommer ett operasällskap från Italien på besök och framför operan Griselda av Antonio Vivaldi och Carlo Goldoni.

5. Fjällmaraton. Den 3 september är det premiär för Vemdalen Fjällmaraton! Loppet är redan fullt men kom och heja på de 550 löparna!

6. Klövsjö Höstmarknad. I Klövsjö frodas det lokala mathantverket, kom på skördefest och smaka på de lokala delikatesserna och möt hantverkarna bakom.

7. Höstlov i Vemdalen! Under höstlovet i Vemdalen är schemat fullspäckat med rolliga aktiviteter för både stora och små. Träffa Plupp i Storhogna och missa inte heller mässan Lodge och Lya på Vemdalsskalet. Ca 70 utställare och mängder av erbjudanden och aktiviteter. Peder Lamm finns på plats och värderar dina antikviteter.

8. Skidtestar helg. Sista helgen i november finns det chans för alla skidälskare att komma till Vemdalen och få säsongens första åk i backarna! Olika skidleverantörer finns på plats och låter dig prova skidor under helgen! Samma helg är det också julmarknad på hembygdsgården i Vemdalen.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt