CampingSverige.se

25.10.12

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Mysig julmarknad bland vilda djur i Skånes Djurpark

En knapp timmes körning från Malmö ligger Skånes Djurpark som är känd för att ha en imponerande samling vilda nordiska djur. Från mitten av november och fram till jul öppnas parken åter, men då är ingenting som vanligt. Djuren och personalen är nämligen i julstämning.

Klicka för större bild


Jul i luften

Det tänds brasor, ljus och det bakas för fullt. Det doftar jul och det spelas levande musik, och allt detta bidrar till att den annars så novembergrå omgivningen får lite extra färg.

Alla är klädda i stora luvjackor och vantar – precis som hör denna årstid till. Det är mysigt. I lekområdet med picnic-borden samsas massor av barnfamiljer, de flesta med fullpackade barnvagnar eller skrindor, så att lunchen också kan avnjutas ute i det fria.

Klicka för större bild


Bodarna doftar jul

Det finns inte så många försäljningsbodar, men de som finns har utnyttjat tillfället och säljer svenskt godis, julspecialiteter och kanderade äpplen. Alltihop på lagom nivå och det är avslappnat och lugnt runt barnen som bara kan leka och ha det kul.


Klicka för större bild


Vilda djur

I den ca 100 hektar stora parken kan man välja mellan flera olika rundturer, allt efter hur långt man orkar gå. Man kan uppleva ca 100 olika nordiska djur fördelade på 80 arter. De är alla djur som har levt, eller lever vilt i Norden, som björn älg, ren, lodjur, säl och räv. Djuren går i stora anläggningar mitt ute i naturen och har det så bra som det någonsin går att ha i fångenskap.
Det är asfalterade stigar mellan inhägnaderna så att man enkelt kan ta sig runt med vagn och liknande. I parken finns det fler picknick bord och en kiosk som säljer grillmat och glass.

Klicka för större bild


Massor med tomtenissar och en tomtefar

Runt omkring ute på anläggningen möter man tomtenissar som går runt och hälsar på barnen. Vill man träffa självaste tomtefar är det självklart också möjligt, men var beredd på att det är lång kö.
Tomten är en stor hit hos barnen oavsett om det är kö eller ej.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt