CampingSverige.se

13.5.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: Visit Estonia
Dela
 

Restips: Sju udda upplevelser i Estland

Estland har varken brist på sevärdheter eller upplevelser för en billig peng, och här finns också många udda specialiteter. Ta en fika på ett kattkafé under shoppinghelgen, dyk in i ett undervattens-fängelse på företagsresan eller spela motorpaintball i en rysk militärenhet på svensexan. Här finns annorlunda attraktioner för alla, som lovar lite extra äventyr på semestern.

Estlands första öl-spa Harmoonikum.

Estlands första öl-spa Harmoonikum.


Bada i öl på ett öl-spa

Estniska bryggerier har intagit en särskild plats på den internationella öl-scenen. Hög kvalitet och traditionella estniska smaker som inte finns tillgängliga någon annanstans gör estländarna väldigt stolta över sin öl. Estlands första öl-spa Harmoonikum ger möjlighet att främja hälsa och lindra stress i vedeldade bastubad och öl-badkar. Öl-badet ska hjälpa kroppen att svettas ut gifter, höja immunförsvaret, tillföra vitaminer, slappna av och till och med hjälpa mot acne. Här får du givetvis även smaka på äkta hantverkaröl i badkaret med ett gott urval av tilltugg.

www.visitestonia.com

SUP (Stand Up Paddle Board) Yoga .

SUP (Stand Up Paddle Board) Yoga .


Ta en yogapaus på surfbrädan

SUP (Stand Up Paddle Board) Yoga är en unik möjlighet att kombinera både kreativitet och utmaningar för kropp och själ, mitt på Östersjöns Riviera. SUP Yoga utförs på en lång och stabil surfingbräda och klasserna är skapade för att ge stabilitet på brädan, även för nybörjare.

www.visitestonia.com

Bastulandet i Võrumaa.

Bastulandet i Võrumaa.


Upplev bastulivet i en bastuby

Besök bastulandet i Võrumaa som erbjuder åtta olika typer av bastu-upplevelser. Kliv in i den typiska estniska rökbastun eller värm upp dig i en grott-bastu. Upplev en bastusensation som gör hyn silkeslen och avsluta med ett dopp i bastutunnan.

www.visitestonia.com

Undervattens-fängelset Rummu.

Undervattens-fängelset Rummu.


Dyk ned till ett undervattens-fängelse

Vid en magisk strand med ljusblått vatten ligger det gamla, övergivna fängelset Rummu på botten, som en gång i tiden hade över tusen fångar. Undervattens-fängelset kallas även för ett undervattens-museum. Det är dykarnas favoritställe och har blivit en europeisk sevärdhet – så ta en dyklektion och låt äventyret börja!

www.visitestonia.com

Kiiking är en extremsport som uppfanns i Estland.

Kiiking är en extremsport som uppfanns i Estland.


Gunga dig till himlen

Kiiking är en extremsport som uppfanns i Estland, vars syfte är att utföra en loop på en gunga i 360 grader. För att inte ramla av gungan, spänns du fast med fötterna på gungbrädan och händerna på gungarmarna. Därefter återstår det bara att njuta av adrenalinkicken, och nå gränsen mellan himmel och jord!

www.visitestonia.com

Kattkafét Nurri.

Kattkafét Nurri.


Drick kaffe på ett kattkafé

Alla kattentusiaster och djurvänner – stanna för en kopp kaffe på kattkafét Nurri. Högsta kvalitet på kaféet och i sällskap av nio katter. De små liven kommer från olika räddningshem och vill gärna bli klappade av både två- och fyrbenta gäster!  

www.visitestonia.com

En annorlunda spelplan för paintballkamper.

En annorlunda spelplan för paintballkamper.


Spela motorpaintball i en gammal rysk militärenhet

En fartfylld och maxad paintball-upplevelse med en högst varierande och annorlunda spelplan för paintballkamper! Planen är en gammal och övergiven militärbas med olika stridsytor, byggnader och underjordskatakomber. Eftersom man strider från bil får även spelet nya dimensioner och ger flera nya scenarier och en mer spännande uppbyggnad av spelet.

www.visitestonia.com

Se också...
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt