Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

25.3.12

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Skara Sommarland - en kul upplevelse

Även om de flesta av våra campingresor görs med tält, tältvagn, i husvagn eller med husbil, är det någon gång emellanåt rätt härligt att bara behöva packa bilen och hyra in sig i en stuga. Så skulle vi göra på den här resan från Danmark till Sverige. Tillsammans med våra vänner packade vi vår sjupersons bil på det klassiska sättet.

Klicka för större bild


Sverige har mycket att bjuda på och ligger på lagom avstånd från Danmark, både för en hel semester och för en förlängd weekend. Vi körde efter middagen, så barnen kunden sova på vägen upp, och fem timmar senare parkerade vi framför de två reserverade stugorna på Skara Camping och Sommarland.

Klicka för större bild


Ideelt för barnfamiljer

Platsen, som ligger precis mellan Lidköping och Falköping, ligger granne med Skara Sommarland, som både har vattenland, motocrossland, tivoli, lekplatser och gröna områden med restauranger.

Det som gör Skara Sommarland helt ideellt för barnfamiljer är den bredd, som finns på upplevelserna. Där finns något för alla åldrar. Det betyder också, att även om det är stor spridning på barnens åldrar, kan alla få en kul upplevelse under dagen. Parken är uppdelad i fler olika områden, som är anpassade för olika åldersgrupper.

I och med att våra barn är under tre gick vi direkt till området för de mindre barnen. På vägen passerade vi motocrosslandet, där både äldre barn och vuxna med action i blodet befann sig. Vattenlandet var långt ifrån fullt, men det berodde nog mest på vädret, för även om det är sommar, är det rätt kallt och tunga grå moln samsades på himlen tillsammans med regnbågen.

Klicka för större bild


Full fart på barnen

Vi glömde dock allt om väder och vind för de två små pojkarna sprang direkt mot de eldrivna lastbilarna. De intog sina platser och hade riktigt roligt en lång stund. Det var med stor möda och stort besvär, som vi slutligen fick dem därifrån, även om det hjälpte till lite att de fick syn på karusellen och den stora lekplatsen.

Det var full fart på dem i flera timmar, då vi föräldrar gladde oss åt att se dem leka. Mitt på dan blev det dags för lunch. Vi kunde välja den enklare varianten och äta på restaurang eller att äta vår medhavda mat på en av de platser som finns för det. På fler av dem finns grillar, som kan användas fritt.

Klicka för större bild


Ute hela kvällen

Det var överhuvudtaget inga problem att få Sigurd och Mathias att sova den kvällen, vilket gav oss möjligheten att njuta av en flaska vin i lugn och ro, medan biffarna grillades på vår medhavd grill. Vinden lade sig och vi kunde sitta ute hela kvällen, fast vi till sist hade både jacka och mössa och satt med våra täcken virade runt oss.

När det strax innan midnatt började regna flyttade vi snabbt upp under det lilla halvtaket som en av stugorna hade. Vi satt trångt, men det var mysigt och vi hade mycket att prata om. Det blev tid till att prata om sånt vi inte hinner med där hemma, när bägge familjerna har fullt upp med barn, arbete och hus.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt