Solhem Husbil

CampingSverige.se

1.5.16

Av: Sandra Irengård Fotograf: Daniel Andersson
Dela
 

Tomater för alla smaker

Små, stora, röda och gula. På Brännans trädgård hittar du mängder av olika tomater för alla smaker och recept. Ta cykeln eller bilen för en trevlig och smakrik utflykt!

Bästa förvaringstemperatur är 11-14 grader, men tomaten är godast rumstempererad.

Bästa förvaringstemperatur är 11-14 grader, men tomaten är godast rumstempererad.


Strax söder om Höganäs mellan Lerberget och Viken hittar du Brännans trädgård. Här har det odlats tomater sedan mitten av 70-talet. Brännan Trädgård AB är ett familjeägt företag och drivs idag av Caroline och Thorbjörn Andersson. Caroline har växt upp i trädgårdsföretaget och tog över det efter sin far Boris år 2009. Sedan dess har utvecklingen gått från klassiskt runda tomater till att idag bestå av en mängd olika tomatsorter med olika färger, former och smaker. Att ta bilen eller cykeln till Brännans trädgård är inte bara en trevlig utflykt utan även en smaksensation. Vad sägs om tomater som heter Campari, Dunne, Gigawak och Flavorino?

Caroline Andersson har växt upp i trädgårdsföretaget och tog över det efter sin far år 2009.

Caroline Andersson har växt upp i trädgårdsföretaget och tog över det efter sin far år 2009.


Svenskt Sigill

Längs med Byavägen i Brännan är det nu full aktivitet och plantorna börjar så smått bära frukt av alla dessa fantastiska tomater. Har du tur kan du få titta in i växthusen och se hur plantorna frodas. På Brännan jobbar man för att miljö- och klimatsäkra produktionen så långt det är möjligt. Gården är IP-certifierad och kan i och med det använda sig av Svenskt sigills märke. I butiken hittar du färdiga så påsar med blandade tomater likväl som förädlade delikatesser som ketchup, chilisås och habanerosås.
– Mamma, får jag ta en godispåse med tomater, säger Iris, Carolines dotter, när hon är sugen på något gott.

Så varför inte passa på och köpa några påsar med blandade småtomater och ta med till barn och barnbarn. Brännans gårdsbutik har öppet varje dag mellan 9 - 19.

Brännans gårdsbutik har öppet dagligen mellan 9-19.

Brännans gårdsbutik har öppet dagligen mellan 9-19.


Carolines bästa tomattips!

1. Gör en enkel tomatsallad med skivade tomater och lök som varvas. Blanda ihop en vinägrett av olja, vinäger, salt och peppar. Strö över färsk basilika. Passar perfekt till grillat.
2. Halvera en tomat (modell större, biff-, kvist- eller vanlig rund tomat), grilla och krydda med dina favoritkryddor. Förslag salt, peppar och basilika.
3. Gör en Bloody Mary som fördrink, med eller utan alkohol.

Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt