Solhem Husbil

CampingSverige.se

24.2.13

Av: Kjell-Erik Kristiansen, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Tyskland: Oberstdorf – för en aktiv semester

Tycker du om att ligga på stranden och göra minsta möjliga? Då skall du inte resa till Oberstdorf. Denna lilla charmerande by i Allgäu, längst söder ut i Tyskland, är perfekt för dig som önskar en aktiv semester – oberoende av om det är sommar eller vinter.

Oberstdorf omges av alper, och här kan du vandra i några av de mest fantastiska alperna i hela Tyskland

Oberstdorf omges av alper, och här kan du vandra i några av de mest fantastiska alperna i hela Tyskland
Fotograf: Shutterstock


Den øverste byen

Oberstdorf är ett begrepp hos de flesta. Bilder härifrån dyker upp årligen på TV från den tysk-österrikiska hoppveckan, från Tour de Ski eller från världscupen i skidhoppning.

Men området har betydligt mer att bjuda på än kända idrottstävlingar. Oberstdorf är absolut värt ett besök för dig som har “loppor i blodet”.

'Men det är de stora arrangemangen som har gjort Oberstdorf känt, och som har öppnat dörrarna till många TV- studios. Bland annat arrangerade man skid-VM här 2005 och har senare också haft VM i skidhoppning.

Du hittar Oberstdorf längst söder ut i den lilla regionen Allgäu. Det går motorvägar hela vägen till Kämpen, och därifrån är det en halvtimme på bra riksväg.

Var dock uppmärksam på att det kan bli köbildning i samband med helgtrafiken då turisterna kommer på fredag, och skall tillbaka på söndag, även om byn Oberstdorf ligger långt in i dalen.

Namnet Oberstdorf betyder “den översta byn” på tyska, och det gäller verkligen. Fortsätter du vidare kommer du till övergången till Österrike, där du inte kan ta dig över med bil.

Området runt Oberstdorf är alltså ett eldorado för vandring, både på skidor på vintern och på benen på sommaren. Turistkontoret i byn arrangerar ofta guidade turer av olika varighet, och om du väljer att gå själv är stigarna väl snitslade.

Köper du dig en vandringskarta och planerar väl i förväg kommer du få en oförglömlig tur. Här har du alla möjligheter. Turistkontoret kan också hjälpa dig med turförslag.

Här får du karta, längd på turen, svårighetsgrad och höjdmeter som du måste ta dig över, samt hur lång tid det beräknas ta. Alpin skidåkning är också möjlig, det ligger flera fina anläggningar i närheten av själva Oberstdorf.

En är i Ofterschwang, där man arrangerar alpina världscupen för damer. Dessutom finns möjlighet att åka skridskor i området, antingen utomhus eller i den lokala ishallen, där bland annat det tyska mästerskapet i konståkning gick av stapeln under vintern.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt