Här äts det glass i stora lass

Hur firar en sommarvarm campare bäst Ängelholms 500-årsjubileum? Med svalkande Engelholmsglass så klart! Det anrika familjeföretaget har tagit fram en speciell jubileumspinne med mjölkchoklad och nougatbitar.

Engelholmsglass är ett familjeföretag sedan 1977.

Engelholmsglass är ett familjeföretag sedan 1977. Svenskarna är ett glassälskande folk. Vi äter näst mest glass i hela Europa och sätter i oss omkring tio liter glass per person och år. Bara finnarna äter mer. Hur ängelholmarna står sig i jämförelse framgår inte i undersökningen, men här finns det ypperliga förutsättningar att frossa i god gräddglass. Ända sedan 1937 har det tillverkats glass i Ängelholm, då som en del av det lokala mejeriet. År 1977 övergick tillverkningen i privat ägo och ännu idag är det familjen Gudmundsson som driver företaget. – Engelholms Glass är visserligen en mindre aktör, men vi kan ändå erbjuda ett riktigt brett sortiment. Allt från styckesaker, multipack och skopglass till glasstårtor och sorbet, berättar Lisa Gudmundsson.

En av årets nya goda glassar är pannacotta hallon.

En av årets nya goda glassar är pannacotta hallon. Tre nya glassar i årÅrets glasskarta innehåller inte mindre än 26 sorters glassar varav tre är nya – Pannacotta Hallon, Party och inte minst Jubileum. Den sistnämnda är speciellt framtagen till Ängelholms 500-årsjubileum. – Det är en jättegod pinne med vaniljgräddglass med vaniljstång, överdragen med äkta mjölkchoklad och nougatbitar, säger Lisa. Fakta Engelholmsglass- Grundades 1937- Familjeföretag sedan 1977- Tillverkar 1,5 miljoner liter glass per år- 25 anställda, det dubbla under högsäsong

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket