Hobby 2024: Nytt bakparti och Nordic Edition

Inför 2024 presenterar tyska Hobby ett exteriört ansiktslyft på sina husvagnar. Även invändigt finns ett antal nyheter och dessutom lanseras Nordic Edition för året-runt-camping.

Hobby är Europas största husvagnstillverkare och känd för prisvärda modeller med beprövade lösningar. De senaste åren har märket utvecklat sin design och breddat sitt sortiment med trendiga och moderna modeller. Framför allt sticker Maxia-serien och Excellent Edition ut med innovativ formgivning. I år har Hobby framför mycket krut på exteriören som förfinats med bland annat ny dekor, nya bakparti och nya fönster.

Nytt bakparti, nya fönster och uppdaterat exteriör dekor.

Nya baklyktor

Den mest iögonfallande förändringen är bakpartiet som försetts med nya lyktor vilket ger vagnen ett modernt och tufft intryck. På långsidorna har dekoren uppdaterats med en ljusare rand längst ner i grå nyans. En liten detalj som gör stor skillnad för helhetsintrycket. Även fönsterna är nya. I år har alla modeller svagt tonade rutor med dubbla glas som gör dem motståndskraftiga mot spänningar och deformationer, särskilt vid kyla och hetta. Fönsterna är snyggt integrerade i karossen och en annan positiv bieffekt är den ökade ljudisoleringen. En annan nyhet är lamporna i barnkammarmodellerna. De fungerar som läs- och nattbelysning och har anslutningar för USB.

Nordic edition

Prestige, Hobbys näst finaste serie, har fått helt ny interiör med ny klädsel och trädekor. Mörk ekdekor i kontrast mot vita högglansaccenter ger en lyxig känsla. Hobby understryker ytterligare att deras modeller håller för året-runt-användning genom att lansera Hobby 660 WQM i en ny Nordic Edition-version. En fullutrustad modell med Alde-panna, vattenburen golvvärme och uppvärmd gråvattentank. I början av året lanserades även den multiflexibla modellen Maxia 595 KML, ett innovativt koncept där man själv kan möblera bakdelen på minst nio olika sätt. Trevåningssängar och lekrum eller förråd för cykel och ölback – möjligheterna är många. Det fristående märket Beachy – byggs och marknadsför av Hobby – hänger med under modellåret 2024 med samma planlösningar som tidigare.

Nordic Edition med Alde-panna, vattenburen golvvärme och uppvärmd gråvattentank.

Prestige har fått helt ny interiör med ny klädsel och trädekor.

Fakta Hobby Nordic Edition

Gråvattentank, 50 liter, isolerad och uppvärmd
ALDE vattenburen golvvärme
ALDE värmesystem
Ökning av lastkapaciteten till 2 200 kg
Gasolugn
Bodelsmatta, uttagbar
TV-hållare
Dubbla USB-uttag (A/C)
Förberedelse för autark-paket
Förberedelse för takmonterad luftkonditionering
Separat huvudströmbrytare för vattenpump

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket