Unik husvagnsuthyrning – vid Göta kanals bästa lägen!

På några av Göta kanals mest spektakulära platser finns i år moderna och fullutrustade husvagnar att hyra. – Att man får bo på unika platser som annars aldrig är tillgängliga för campare gör det extra spännande, säger Jonas Karlsson, på Forsbergs Fritidscenter.

I sommar kan du campa på spektakulära platser längs Göta kanal. Konceptet går under namnet Off Grid Camping och syftar till att ge en campingupplevelse utöver det vanliga på sjönära campingplatser längs kanalen. Bakom satsningen står Göta kanal, Forsbergs fritidscenter och Polar.

Husvagnar från Polar

Husvagnarna är fullt utrustade med dubbel och enkelsäng, kök, dusch och toalett. Beroende på husvagn ryms två till fyra vuxna och barn för övernattning. Husvagnarna är Polar FDCXA, Polar 620 BQD och Polar 620 SA. Kostnaden är ca 1500 kr per natt. Husvagnarna kan bokas en eller flera nätter under perioden 27 juni till och med 16 juli.

Off grid erbjuder sjönära campingplatser längs kanalen.

Ökat intresse för Off grid

– Vi har sett ett ökat intresse för Off grid de senaste åren och bestämde oss för att kombinera det med uthyrning av husvagnar. Det tillsammans med att husvagnarna står på platser vi bara kunnat drömma om innan känns fantastiskt. Får vi ett gott resultat kan det här bli något vi fortsätter med även på längre sikt. Vi hoppas på ett stort intresse och att fler får upp ögonen för det här unika sättet att campa på, säger Magnus Hollwin, marknadschef för Göta kanal.

Magnus Hollwin, marknadschef för Göta kanal.

Husvagnarna kommer att gå att hyra på tre platser längs kanalen; Bergs slussar, Motala och Sjötorp. På samtliga ställen står husvagnarna sjönära.

Campingplats vid Bergs slussar längs Göta kanal.

Bergs slussar – där Roxen möter Göta kanals mäktigaste slusstrappa står husvagnen vid slussens början. Utanför fönstret finns den spektakulära slusstrappan Carl Johan med en höjning på 18,8 meter och sju slussar.

Motala – På Mallbodens pir mitt i kanalen med staden, naturen och den svenska musikeliten runt knuten. Här blir Veronica Maggio, Lasse Stefanz soundtracket på sommarkvällen då Motala Lokverkstads sommarscen ligger precis på andra sidan kanalen.

Sjötorp – Så nära en husvagn till sjöss du kan komma. Vid kanalens västra entré i det gamla fiskesamhället Sjötorp ligger restauranger, serveringar och båtar sida vid sida. Längst ut, vid inloppet från Vänern med utsikt över sommarblått vatten står vår husvagn.

Unika platser

– Vi ser att det finns ett stort intresse att testa på campinglivet. Därför känns det väldigt roligt att kunna erbjuda de som saknar en egen husbil eller husvagn att göra det i moderna och fullt utrustade vagnar. Att man dessutom får bo på unika platser som annars aldrig är tillgängliga för campare gör det extra spännande, säger Jonas Karlsson, på Forsbergs Fritidscenter.

Jonas Karlsson, VD Forsbergs Fritidscenter.

Om Off Grid Camping

Off Grid Camping erbjuder oförglömliga campingupplevelser längs Göta Kanal. Off grid-konceptet ger dig möjlighet att utforska storslagna platser som campare vanligtvis aldrig får tillgång till. Du erbjuds vackra vyer, spännande omgivningar och häftiga upplevelser som du aldrig skulle hitta på en vanlig campingplats.

Är du nyfiken på att bo sjönära i husvagn längs Göta kanal, läs mer på: www.offgridcamping.se

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket