SCR utökar satsningen på Tyskland

SCR ökar marknadsföringen i Tyskland genom att fördjupa samarbetet med den tyska motor- och reseorganisationen ADAC Camping.

21 miljoner medlemmar

Med 21 miljoner medlemmar har ADAC Camping en nyckelroll som reseinspiratör på den tyska marknaden. Målet är att få fler tyska turister att besöka Sverige och att boka boende på svenska campingplatser. Samarbetet mellan ADAC Camping och SCR inleddes 2022 och utökas nu till att omfatta boende på mer än 150 svenska SCR-anslutna campingplatser. ADAC Campings webbplats för campingmarknaden, PiNCAMP, är störst i Tyskland på information, inspiration och bokning av boende på campingplats. Totalt ingår cirka 30 000 campingtomter och 2 500 stugor i det utbud som från och med mars månad blir bokningsbart på den tyska marknaden.

Samarbetet mellan ADAC Camping och SCR inleddes 2022.

Viktig marknad

Samarbetet innebär att SCR blir den största skandinaviska campingaktören på den tyska marknaden.

– Intresset för Skandinavien växer kraftigt. Tack vare samarbetet med SCR har webbesöken på svenska campingplatser nästan fyrdubblats och bokningarna har redan ökat med 50 procent, säger Uwe Frers, VD för ADAC Camping.

Under semesterperioden juni till augusti är hälften av alla tyska turistövernattningar i Sverige på en campingplats (49,7 procent, 2022). Semesterperioden i Tyskland ligger också något senare än i Sverige vilket är en viktig komponent för att kunna öka beläggningen i augusti och september.

– ADAC Campings marknadsplats kompletterar vår egen försäljningskanal, Camping.se, med ytterligare räckvidd på den tyska marknaden. Med deras starka marknadsposition når vi ännu fler tyska gäster och jag är säker på att vi kommer se resultat av detta i Sverige redan 2023, säger Martin Juhos, marknadschef SCR.

Under semestern är hälften av alla tyska turistövernattningar i Sverige på en campingplats.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket