Tidig vinterpremiär i Orsa Grönklitt

Vintern i Orsa Grönklitt börjar den här säsongen redan vecka 43, lördag 28 oktober, lagom till höstlovet. – Vi har sparad snö som säkrar att det blir skidpremiär från 28 oktober, säger Daniel Mäkinen, marknadschef för Grönklittsgruppen.

Skidsäsongen börjar tidigt i år. Den tidiga premiären, ungefär en vecka tidigare än ifjol, är möjlig tack vare all sparad snö som finns, samt att stora investeringar har gjorts i en uppgraderad anläggning för snöproduktion. Ifjol skulle 1,5 kilometer spår öppnas under premiärdagen 3 november, det blev 30 kilometer.

– Varje vinter är unik, man vet aldrig hur mycket hjälp vi får av Kung Bore. Det vi alltid kan luta oss emot är det geografiska läget. Orsa Grönklitt ligger på en platå 500 meter över havet, vilket innebär att det med automatik faller mycket snö. Hur många av våra 100 kilometer spår som är öppnade redan 28 oktober törs jag inte säga. I sammanhanget är det värt att notera att det finns anläggningar som höjer sina priser i samband med exempelvis höstlov och olika högtider. Vi vill istället ligga kvar på våra vanliga, ordinarie priser. Det är så vi vill välkomna våra gäster, det är så vi ”vinner i längden”.

– Orsa Grönklitt är den första touchen av fjällen, där vi hela tiden förfinar vår produkt, både på och vid sidan av spåren., säger Daniel Mäkinen.

Spöklov

Parallellt med skidåkning kommer det finnas mycket att annat göra i Grönklitt. En favorit i repris är succén med Spöklov som är tillbaka.

Spöklov är en variant av Halloween-firande, där flera av Grönklittsgruppens anläggningar runt sjön Siljan har fyllts med roliga (och lagom läskiga) aktiviteter för hela familjen, med fokus på att se, göra och uppleva saker tillsammans. I Orsa Grönklitt blir det bland annat spökbufféer, ansiktsmålning och olika spökpyssel. Skulle inte natursnön falla finns det ändå en hel del saker att göra under höstlovet. Lederna för mountainbike och trailrunning är i så fall öppna som vanligt, samt Bärrastigen med balans- och motorikbana, labyrint och andra luriga stationer. Dessutom finns bollsportområdet, frisbeegolf, minigolf, samt Rädsjön som inbjuder till både fiske och en rolig kanotorientering.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket