Tumbomässan 2022: Invigning och Sverigepremiärer

Tumbomässan är tillbaka med ett späckat program under två helger, den 12-13 och 19-20 mars. Då vankas Sverigepremiärer på flera nya modeller och samtidigt invigs en ny försäljningshall.

Familjeföretaget Tumbo Husvagnar & Husbilar fortsätter att expandera. Under förra året gjordes en tillbyggnad av verkstaden som nu är 3000 kvadratmeter stor och omfattar Fiat Professional-verkstad, skadeverkstad med lackeringsbox, tvätt- och rekonditioneringshall samt gasolförråd. Totalt finns 36 fordonsplatser.
– Satsningen har tagit bort flaskhalsar i framför allt tvätt och rekond. Nu kan ett fordon oftast bli leveransklart samma dag som det säljs, säger Cecilia Östling på Tumbo.

Den nya visningshallen är 2000 kvm.

Ny visningshall

Under vintern har även en ny visningshall på 2000 kvadratmeter byggts. Sammanlagt finns nu inomhusyta på ca 12 000 kvadratmeter, varav 7000 är utställningshall och butik.
– Under mässan kommer entrén till anläggningen att gå via den nya visningshallen, dels för att visa upp den och dels för att få ett bättre flöde och undvika trängsel, berättar Cecilia.
Tumbo har nu plats för cirka 150 fordon inomhus, både nytt och begagnat.

Sammanlagt har Tumbo ca 12000 kvm under tak.

Milstolpe

Förra året nådde Tumbo en historisk milstolpe när omsättningen passerade en halv miljard kronor.
– Utvecklingen har varit fantastisk. Samtidigt har vi jobbat målmedvetet efter en tydlig plan och har nu nått vissa delmål, säger Cecilia.
Hon liknar olika verksamhetsområden vid kugghjul som nu har kuggat i varandra och tillsammans blir ett väloljat maskineri. Fortfarande finns fler projekt att förverkliga, men de ligger längre fram i tiden.
– Nu ska vi först njuta av den nya utställningshallen och att vi äntligen kan bjuda in till Tumbomässa igen.
Mässan hålls under två helger, 12-13 och 19-20 mars, för att undvika trängsel och ge alla besökare en trygg vistelse. Ett 20-tal externa utställare är på plats, det bjuds på korv med bröd och både tillbehörsbutiken och verkstaden kommer att ha specialerbjudanden.
– Vi beräknar att det kommer sammanlagt mellan 5000 och 6000 besökare, säger Cecilia.

Nya Dethleffs XLi 7850.

Premiärer

På mässan visar Tumbo som första återförsäljare i Sverige upp flera nya modeller. Bland annat Dethleffs XL I 7850, en populär boggihusbil som har fått en uppdatering och moderniserats med t ex lastluckor med ”touch” istället för låsvred.
– Vi har även Europapremiär på nya Hobby Maxia 660 WQM som sticker ut med frontkök och en härlig loungegrupp. Även strandvagnen Beachy är på plats, säger Cecilia.

Förra året kom de första Malibu-husbilarna till Tumbo, ett varumärke som ägs och produceras av Carthago. Malibu finns som plåtis, halvintegrerade samt helintegrerade husbilar och hos Tumbo finns just nu runt 25 Malibu-bilar.

Bürstner Copa är ett s.k. urban vehicle.

Urban Vehicles

En fordonstyp som växer snabbt i popularitet är så kallade Urban Vehicles, en ”miniplåtis” eller snarare en personbil med övernattningsmöjlighet.
– Perfekt för de som bara vill äga ett fordon, det är en vanlig bil på vardagar och ett campingfordon på helgen, säger Cecilia Östling.
På Tumbomässan visas Bürstner Copa och Dreamer Capland Select.

Verkstaden har totalt 36 fordonsplatser.

Fakta Tumbo Husvagnar & Husbilar

Grundades 1965 och är idag Nordens största försäljningsanläggning för husbilar och husvagnar. Marknadsför varumärkena Sunlight, Dethleffs, Bürstner, Hobby, Malibu, Roadcar, Globecar, Dreamer och Rapido. Inviger i mars en ny visningshall på 2000 kvadratmeter byggts. Sammanlagt finns nu inomhusyta på ca 12 000 kvadratmeter, varav 7000 är utställningshall och butik.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket