CampingSverige.se

25.8.16

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Klassiska Südwind i ny tappning

Importören Bergholm i Kristinehamn marknadsför fyra populära husvagnsmärken – Knaus, Weinsberg, Tabbert och T@b. En grundlig uppfräschning av Knaus Südwind och Weinsbergs nya CaraTwo är några av årets nyheter.

Knaus Südwind har fått sig en uppfräschning.

Knaus Südwind har fått sig en uppfräschning.


Alla Knausvagnar har i år en förbättrad entrédörr med integrerad förvaring, fönster och papperskorg. Südwind Scandinavian Selection är speciellt utrustad för att klara det nordiska klimatet. Modellen har lyxigt båtgolv, ett stort panoramafönster och dimbar LED-belysning. Starclass heter en modell som byggts särskilt för den brittiska marknaden, men som nu finns tillgänglig i fler länder. Modellen är lite annorlunda med tredelad framruta och sittgrupp utan bord. Klassiska serien Südwind har blivit grundligt reviderad och fått helt ny inredning. Förvaringen under sittgruppen dras nu ut istället för att öppnas med lucka. Det har tillkommit belysning i entrén och toalettstolen har förbättrad komfort. Även i år finns specialmodellerna Südwind Silver Selection. Däremot utgår modellserierna Südwind Exclusive och Eurostar i 2017 års program.

Konceptvagnen Travelino närmar sig serietillverkning.

Konceptvagnen Travelino närmar sig serietillverkning.


Travelino

Snart är konceptvagnen Knaus Travelino äntligen klar att serietillverkas. Projektet började som
en designstudie 2014 och har därefter vidareutvecklats. Nya tillverkningsmetoder och högteknologiska material gör att Travelino är mycket lätt, chassiet är upp till 30 procent lättare än normalt. Knaus själva talar om en revolution som kommer att sätta en ny branschstandard.

Weinsberg CaraOne gjorde succé för fem år sedan. Nu kan vi se fram emot en ungdomligare version, CaraTwo.

Weinsberg CaraOne gjorde succé för fem år sedan. Nu kan vi se fram emot en ungdomligare version, CaraTwo.


Weinsberg

Instegsmodellen CaraOne har gjort stor succé sedan den kom för fem år sedan. Nu lanserar Weinsberg en uppdaterad och ungdomlig version. CaraTwo finns i tre olika designvarianter, men påminner i övrigt en hel del om CaraOne gällande utrustning och prestanda. CaraTwo finns i fyra planlösningar; 390 QD, 400 LK, 450 FU och 500 QDK.

Tabbert Pep - den nya trendkänsliga modellen.

Tabbert Pep - den nya trendkänsliga modellen.


Tabbert

Tabbert Pep är en ny trendkänslig modell som sticker ut med fräsch och annorlunda färgsättning i blågröna nyanser. Modellen läpps i tre planlösningar; 490 TD med två dubbelsängar, 540 E med en dubbelsäng och två separata sängar samt 550 DM som har en dubbelsäng och en bred våningssäng. T@b är en kultvagn som hänger med än och precis som i fjol finns i tre varianter; 320 RS, 320 Offroad och 400 TD.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt