Housecar

CampingSverige.se

22.8.18

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Polars nyheter 2019

Inför 2019 presenterar Polar en rad spännande nyheter, både i form av en speciell jubileumsmodell och kreativa lösningar för interiör.

Den nya vagnen har inbyggt vinkelkök. Extremt lättjobbat med perfekt funktion och lyxigt utseende.

Den nya vagnen har inbyggt vinkelkök. Extremt lättjobbat med perfekt funktion och lyxigt utseende.


Polarvagnen 2019 är en spännande årsmodell med stora tekniska framsteg. Här finns bl a en ny lösning för fjärrstyrning av vagnens funktioner – Polar Connect. Dessutom blir Polar unik med uppvärmt gråvattenavlopp som standard.

Polar Customized från Stora Nolia 2017.

Polar Customized från Stora Nolia 2017.
Fotograf: Daniel Andersson


Här är 2019 års nyheter i korthet


POLAR CONNECT
Polar Connect är ett nytt system för fjärrstyrning av vagnen. Med en app skapar du ett konto och styr bl a värme, kylskåp och belysning. Du kan kolla status på vagnen och hantera larmet. Lösningen bygger på ett inbyggt SIM-kort som aktiveras automatiskt. Appen finns för iOS och Android.

UPPVÄRMT AVLOPP
En finess som från 2019 är standard i varje Polarvagn är uppvärmt avlopp. Nu är det slut med att gå ut en kall, mörk vinterkväll för att knacka is från utloppet.

KOMPRESSORKYLSKÅP
Du kan nu välja till ett kylskåp med kompressor istället för absorbtionsteknik. Kompressorn drivs med el, ger effektivare kyla och drar mindre energi. Absorbtionskylskåpen är dock fortfarande standard.

PAX-FLÄKT
Från och med 2019 sitter en äkta PAX-fläkt i varje Polarvagn med TR-planlösning (bakre toalett). Pax är svensktillverkad, driftsäker och tyst – som man vill att det ska vara i ett litet utrymme.

FÖRBÄTTRAT GOLVVÄRMESYSTEM
Golvvärmesystemet har fått med en kulventil, så att fördelningen av det varma vattnet blir jämnare över hela golvet. Systemet har en separat cirkulationspump som styrs via Polar Connect.

JUBILEUMSVAGN
Polar fyller 55 år och det firas med en speciell jubileumsversion av 590 CTH Customized. Vagnen har inbyggt vinkelkök. Extremt lättjobbat med perfekt funktion och lyxigt utseende.

Utöver detta finns flera nya planlösningar som ökar valfriheten ytterligare – bl a en helt ny lösning med tvärställd dubbelsäng och barnkammare.

Fakta Polar

Polarvagnen är Sveriges populäraste husvagn och byggs i Dorotea. Varje vagn täthetstestas i egen klimatkammare för att klara nordiskt klimat, och vägs in för sin unika tjänstevikt. Alla Polarvagnar tillverkas för hand av Polars mästerbyggare. Kanske är det därför 80% av alla Polarvagnar som byggts sedan starten 1964 fortfarande rullar på våra vägar.

SoliferPolar AB är den mest nordligt belägna husvagns- och husbilstillverkaren i världen. Högkvalitativa husvagnar och husbilar har tillverkats i Dorotea i norra Sverige i mer än 50 år. Polarvagnen är Sveriges mest sålda husvagn genom tiderna.
Företaget har drygt 60 erfarna, dedikerade medarbetare som arbetar målinriktat med stränga kvalitetstester för att producera de bästa husvagnarna och husbilarna på marknaden.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt