Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

4.2.12

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Truma 2012: Nyskapande lösning för gasanläggning

Truma lanserar nu ett gasfilter som skyddar regulator och ventiler effektivt mot nedsmutsning och nedoljning. Problemet är väl känt, speciellt på turer till utlandet där renheten i gasen kan variera.

Truma gasfilter

Truma gasfilter


- I flytande gas finns oljehaltiga substanser som rivs med som små droppar i gasströmmen. Dessa avlagras i gastrycksregulator och ventiler och täpper till dessa, förklarar produktchef Nicolas Toomer.

Trumas gasfilter skiljer tack vare dess effektiva filterpatron ut 99 % av dessa oljehaltiga partiklar. Den högsta koncentrationen av dessa aerosoler uppstår i ett bestämt mikrometer-område.

- Vanliga pappersfilter kan inte filtrera ut de fina partiklarna effektivt, men kan uppnå en urskiljningsgrad på 30 %, vilket inte är tillräckligt för att hålla gasanläggningarna rena, säger Toomer.

Därför använder Truma en ny, patenterad filterteknologi till sin produkt, där filterpatronen kan bytas ut. En indikator visar när det är dags.

Gasfiltret sätts på gasanläggningen precis vid gastrycksregulatorn och lämpar sig för alla väggmonterade en- eller tvåflaskors gastrycksreguleringsanläggningar. Produkten är godkänd för användning i samtliga EU-länder med dålig gaskvalitet och där är ett effektivt filter ytterst viktigt.

Cirkapris till konsument, filter: 899 SEK.
Cirkapris till konsument, utbytbar filterpatron: 416 SEK.

Trumas gasfilter lanseras i Sverige under Scandinavian Caravan Show i Jönköping i september 2012.

Läs mer på www.truma.com

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt