Adria 2022: Flaggskeppet Sonic och sportiga Twin

Helintegrerade Sonic har gjorts om inför säsongen 2022 och på plåtisfronten presenteras en modell för äventyrare, Twin Sports 640 SG.

Adria, som ingår I Trigano-gruppen, har haft ett mycket framgångsrikt år och toppar försäljningen av både husbilar och husvagnar i Sverige. Totalt, inklusive systermärket Sun Living, byggde Adria närmare 20 000 fritidsfordon under 2020-21 och har i och med det ca 7 procent av den europeiska marknaden för husvagnar och husbilar. Den ökade efterfrågan har lett till ett behov av nya produktionsanläggningar och Adria hoppas kunna börja bygga nytt under första delen av 2022.

Nya Sonic

Adria husbilsserier heter Sonic (helintegrerad), Coral (halvintegrerad, Matrix (crossover), Coral XL (alkov) and Compact (kompakt). Serierna finns i tre utrustningsversioner – Axess, Plus och Supreme. I år lanseras den nya generationen av flaggskeppet Sonic. Sonic har ett elegant, aerodynamisk utseende som påminner mer om en tuff personbil än om en traditionell husbil.

Nya Sonic har ett ungdomligt utseende och kan fås i silver eller vitt.

Nya Sonic har ett ungdomligt utseende och kan fås i silver eller vitt.

Stor säng med måttet 160×200 mm, nytt dubbelgolv, 142 liters kylskåp och Nespresso-maskin (tillval) är några av höjdpunkterna invändigt. Sonic finns som Supreme- eller Plus-modeller och kan fås i färgerna silver eller vit.

Nespresso-maskin är ett uppskattat tillval.

Nespresso-maskin är ett uppskattat tillval.

Pop-up tak skapar extra utrymme.

Pop-up tak skapar extra utrymme.

Sonic Supreme 700 DL med face-to-face-soffor.

Sonic Supreme 700 DL med face-to-face-soffor.

Twin Sports 640 SG

I plåtis-serien Twin finns fyra modeller som fås i längderna 640 och 600. Den för året helt nya modellen Twin Sports 640 SG är särskilt framtagen för entusiaster av ”outdoor sport”. Den har flera smarta lösningar som sparar plats, t ex en dubbelsäng som kan hissas upp i taket, ett pop-up-tak med stabil konstruktion och sex väskor av modell sportbag som fungerar som smart förvaring samtidigt som de kan tas loss och användas till packning under utflykter. Vidare är Twin Sports 640 SG utrustad med Webasto dieselvärmare, utvändig duschanordning och kompressorkylskåp. På det hela taget som gjord för fricamping med hög komfort.

Twin Sports 640 SG vänder sig särskilt till utövare av "outdoor-sport".

Twin Sports 640 SG vänder sig särskilt till utövare av ”outdoor-sport”.

Twin Sports SG 640 har ett smart förvaringssystem med lösa väskor.

Twin Sports SG 640 har ett smart förvaringssystem med lösa väskor.

Styrsystemet Mach

Vidare finns Adrias styrsystem Mach nu i Sonic, Coral, Matrix och för första gången även i Twin och Twin Sport. Även Coral

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket