Nytt från Laika - Kosmo Emblema och Ecovip

Italienska Laika har fyra serier i sitt modellprogram - Kosmo, Ecovip, Kreos och den helt nya Kosmo Emblema. Ecovip har i år gjorts om både interiört och exteriört.

Giambattista Moscardini började bygga husbilar år 1964 och namngav dem efter den första hunden i rymden. Laikas logotyp föreställer därför en röd vinthund med vingar. I år är det framför allt serien Ecovip som lyfter mot nya höjder. Ecovip serien får en helt ny design både utvändigt och invändigt. Ecovip består av nio halvintegrerade modeller och nio helintegrerade. Till 2021 kommer serien att utökas med en plåts-modell i tre varianter; Ecovip 540, 600 och 641. Bilarna är 2,65 meter höga och 2,05 meter breda, har två sovplatser och fyra bältesplatser. Som tillval kan man få upp till fem bäddar via en bäddbar soffgrupp och popup-tak.

Laika Kosmo Van.

Laika Kosmo Van.

Smart förvaring i Ecovip.

Smart förvaring i Ecovip.

Ecovip 3009.

Ecovip 3009.

Kosmo Emblema

I år lanserar Laika även nya serien Kosmo Emblema som består av fyra delintegrerade och tre helintegrerade modeller. Kosmo Emblema-serien är i grunden en Kosmo med design och inspiration från de andra serierna, bland annat det klassiska mörka träslaget på inredningen som kallas för ”Nocce italia” samt en lyxigare look på utsidan. Det kommer att erbjudas en Emblema-version på varje befintlig Kosmo undantaget alkoven (Laika F510). Kosmo Emblema byggs på Fiat och har 140 hästkrafter under huven.

Emblemas inredning heter Nocce italia.

Emblemas inredning heter Nocce italia.

Relaterade artiklar

LMC 2022: Fler planlösningar i Sassino

Knaus 2022: Hög Boxdrive, smal Van I och ny hundbur

Kabe 2022: Van byter färg – och får tungt tillval

Bürstner 2022: Interiört lyft på Premio Life

Etrusco 2022: Instegsmärke med trendig design

Hobby 2022: Triss i husvagnsnyheter

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket