Vilken maträtt som än står på dagens meny så kommer här tips på fem tillbehör du inte klarar dig utan i sommar.
Perfekt som dippsås till grönsaker och bröd eller som i receptet här bredvid, i tortillabröd med goda grönsaker! Mixa en burk kikärtor med 1 tsk spiskummin, 1 msk citronjuice, 3 msk olivolja och en vitlöksklyfta. Gärna 1 msk tahini för den goda smakens skull men har du ingen funkar det ändå.
En härligt fräsch och somrig grön sås som passar till både sås, dressing och dipp! Mixa 2 dl finhackad persilja med 4 sardeller, 3 msk kapris, 2 vitlöksklyftor, 3 msk citronjuice och 1 dl olivolja. Smaka av med salt och peppar.
En härligt smakrik nötblandning som funkar till de flesta sallader eller bara som en god dipp tillsammans med olivolja och bröd. Finhacka 1 dl pistagenötter och blanda med 1/2 dl sesamfrö, 2 msk koriander och 1,5 msk spiskummin. Förvara i en tätslutande burk.
Testa något nytt i sommar! Lägg en hel blomkål på grillen. Blir vidunderligt gott och perfekt som tillbehör till grillat. Gör ett snitt i roten till huvudet. Smörj in hela huvudet med dina favoritkryddor och lite olja. Lägg hel på grillen (indirekt grillning) i ca 1 timme. Huvudet är klart när det är mjukt men ger ett litet motstånd när du sticker med en sticka.
Sommarens bästa tilltugg! Toppen att ha en burk i kylen, bara att ta fram och servera till middagen! Välj dina favoritgrönsaker (mina är morot, blomkål och rödlök), skär i mindre bitar och lägg i en burk med tätslutande lock tillsammans med lite rosépeppar och för den som vill några vitlöksklyftor. Koka upp 3 delar vatten med 1-2 delar socker och 1 del ättika. Häll över grönsakerna. Ställ in i kylen över natten, sen är det bara att njuta!