Campingmat: Fem enkla och goda tillbehör

Vilken maträtt som än står på dagens meny så kommer här tips på fem tillbehör du inte klarar dig utan i sommar.

Hummus

Perfekt som dippsås till grönsaker och bröd eller som i receptet här bredvid, i tortillabröd med goda grönsaker! Mixa en burk kikärtor med 1 tsk spiskummin, 1 msk citronjuice, 3 msk olivolja och en vitlöksklyfta. Gärna 1 msk tahini för den goda smakens skull men har du ingen funkar det ändå.

Hummus. Perfekt som dippsås till grönsaker och bröd.

Hummus. Perfekt som dippsås till grönsaker och bröd.

Salsa Verde

En härligt fräsch och somrig grön sås som passar till både sås, dressing och dipp! Mixa 2 dl finhackad persilja med 4 sardeller, 3 msk kapris, 2 vitlöksklyftor, 3 msk citronjuice och 1 dl olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Dukka

En härligt smakrik nötblandning som funkar till de flesta sallader eller bara som en god dipp tillsammans med olivolja och bröd. Finhacka 1 dl pistagenötter och blanda med 1/2 dl sesamfrö, 2 msk koriander och 1,5 msk spiskummin. Förvara i en tätslutande burk.

Dukka. En härligt smakrik nötblandning.

Dukka. En härligt smakrik nötblandning.

Grillad blomkål

Testa något nytt i sommar! Lägg en hel blomkål på grillen. Blir vidunderligt gott och perfekt som tillbehör till grillat. Gör ett snitt i roten till huvudet. Smörj in hela huvudet med dina favoritkryddor och lite olja. Lägg hel på grillen (indirekt grillning) i ca 1 timme. Huvudet är klart när det är mjukt men ger ett litet motstånd när du sticker med en sticka.

Picklade grönsaker

Sommarens bästa tilltugg! Toppen att ha en burk i kylen, bara att ta fram och servera till middagen! Välj dina favoritgrönsaker (mina är morot, blomkål och rödlök), skär i mindre bitar och lägg i en burk med tätslutande lock tillsammans med lite rosépeppar och för den som vill några vitlöksklyftor. Koka upp 3 delar vatten med 1-2 delar socker och 1 del ättika. Häll över grönsakerna. Ställ in i kylen över natten, sen är det bara att njuta!

Sommarens bästa tilltugg, en burk med picklade grönsaker i kylskåpet.

Sommarens bästa tilltugg, en burk med picklade grönsaker i kylskåpet.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket