Prov Northstar 700 SC: Smidigt boende för äventyrslystna

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

En camper är smidig som en husbil och flexibel som en husvagn. Och det är förvånande hur mycket som får plats på den kompakta boytan. Vi har testat en Northstar 700 SC.

Regnet höll i sig men Northstar Campers tål alla väder.

Regnet höll i sig men Northstar Campers tål alla väder. Northstar grundlades 1961 av familjen Willett i Iowa, USA. De första åren gick företaget under namnet Texson, men sedan tidigt 1980-tal används namnet Northstar. I dag tillverkar Northstar campers både med höjbart tak och med permanent ståhöjd. I Sverige har märket sålt ett 20-tal campers sedan introduktionen för fem år sedan. Kunderna varierar i ålder och resvanor, men de flesta delar ett intresse för jakt och fiske. Samtliga modeller är förbereda för året-runt-bruk i nordiska förhållanden.

Dubbelsängen är längsgående och takluckan släpper in mycket ljus.

Dubbelsängen är längsgående och takluckan släpper in mycket ljus. Passar många flakbilarVi testade modellen 700 SC som passar de flesta japanska flakbilar samt VW Amarok och Ford Ranger. Det innebär en golvlängd på 7 fot, drygt två meter, och beteckningen SC står för Self Contained. Här finns nämligen allt som behövs för en behaglig boendeupplevelse. Som tillval finns också elektriska stödben som håller uppe bodelen när den står fritt.Den främre delen, alkoven, rymmer en dubbelsäng som är längsgående. Det frigör utrymme på sidorna för förvaring. Dessutom slipper den ene kliva över den andra när man ska upp ur sängen. Denna planlösning hindrar campern att bli baktung, vilket förbättrar köregenskaperna.

Köket har stor arbetsyta. Notera värmefläkten nedanför spisen samt 12-voltsuttag och USB-port.

Köket har stor arbetsyta. Notera värmefläkten nedanför spisen samt 12-voltsuttag och USB-port. Kompakt men mysig700 SC har ståhöjd invändigt och utrustad med ett komplett kök. Spisen är tvålågig, kökskranen är ergonomisk och det finns varmvattenberedare. En extra bonus är USB-anslutning och 12-voltsuttag. Både i takhöjd och under köksbänken finns gott om förvaringsutrymmen. Spotlights i taket och diverse annan belysning skapar en mysig stämning. Kylskåpet är 110 liter stort och högt placerat. Denna modell har även både toalett och dusch i ett smidigt utrymme direkt innanför entrédörren. Sittgruppen rymmer flertalet personer och bordet går att snurra och vinkla. Även här finns förvaringsutrymme i form av två ovanskåp. Efter en in- och utvändig genomgång av campern är det slutligen dags för en provtur, med campern monterad på en VW Amarok. Jag förvånas direkt av hur smidig den är att köra. Trots att en hel bostad ”sitter på ryggen” känns fordonet inte större. Tanken på om man kanske skulle skaffa sig en camper själv kommer ganska snabbt. Kanske får vi se en camper-boom i Sverige framöver?

Toalett och duschmöjlighet finns ombord.

Toalett och duschmöjlighet finns ombord. Fakta Northstar 700 SC:Total längd: 435 cmGolvlängd: 213 cmBredd: 205 cmInvändig höjd: 196 cmVikt: 695 kgBäddmått dubbelbädd: 190×140 cmBäddmått dinette: 140×80 cmSvensk generalagent: Camperways i Haninge

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket