Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Resa till Österike/Italien
Användare
Bengan&Marita
Skrivet: 2006-03-01 19:04:00

Resa till Österike/Italien

Vi har tänkt ta husvagnen till nedåt alperna, så det skulle vara kul med lite tips på bra campingar Innsbruck/Kitzbuel och sen Gardasjön/Venedig(inga dyra!!).Behövs förbokning eller...det verkar råda delade meningar om det, vi åker sista veckan i Juni+3 veckor. Gärna andra tips för en förstagångsåkare
Svar
lars larsson
Skrivet: 2006-03-02 08:48:29
Vilket sammanträffande! Vi har samma planer.
Och reser hemifrån den 25 juni för att bo på en liten camping, Hiasenhof, som ligger i Thiersee. Närmaste större ort heter Kufstein som ligger ett par mil söder om Tyska gränsen. Vi har inte varit där förut men har fått tipset från en österrikare som arbetar i Sverige. Hiasenhof har även en hemsida. Tyvärr har jag inte adressen just nu men gå in på google så finns det en länk där.
Vänl.hälsn Lars.
Micke PH
Skrivet: 2006-03-15 12:37:57
Innsbruck/Kitzbuel ! Åk av vid Kufstein och ta vägen mot Hopfgarten , alltså upp mot Kitzbuel. Ca 6-8 km efter Kufstein ligger en av Europas absolut bästa campingplatser , nämligen Terrassen Camping Schlossberg Itter. Ställ husvagnen där och bila sedan runt i Brixentalområdet. PS , bara hygienutrymmet är värt ett besök i sig ! Eller kalla det i stället för "Spa-anläggningen" Åk dit , ni kommer inte att ångra er ! Lycka till !
Micke PH
Skrivet: 2006-03-15 14:38:34
Innsbruck / Kitzbuel ! Grattis ! Ni har valt vägen förbi en av Europas absolut bästa campingplatser ! Ta av från Autobahn vid Kufstein och kör mot Hopfgarten/Brixental. Alltså upp mot Kitzbuel. Efter ca 6-8 km hittar ni, på vänster sida , Terrassen Camping Schlossberg-Itter. Bara campingen och dess fantastiska standard är väl värt ett besök. Jag vågar lova att ni inte någon annan stans har eller kommer att möte exempelvis en hygienanläggning av detta slag ! Ställ av husvagnen och bila sedan runt i Brixentalområdet eller varför inte bara promenera upp till byn strax ovanför Campingen. Oerhört vackert. Dyrt. nää , inte med Svenska mått tycker jag nog. Vi var där i juni 2004 och betalade så där ca 200 skr för en natt inkl el och fem personer. Då fick mina barn också bada fritt i campingens välskötta pool. Kort och gott tycker jag inte ni skall missa detta ! Lycka till på resan !

Campinglänk : www.camping-itter.at
Erich
Skrivet: 2006-06-16 13:50:55
Venedig Camping !
Vi kan rekommendera camping JOKER som ligger ca 5 km söder om Jesolo ! Direkt vid havet, inte så stor men väldigt charmigt. Kostar ca EUR 45 per natt 2 vux+ 2 barn inkl el vilket är normal under hög och mellan säsong ! Med buss tar ni er på 20 min till färjelägret i Punta Sabbione och sedan ca 30 min med båt till Piazza San Marco. Har varit på denna camping sedan 28 år och trivs fortfarande.
Kjell Karlsson
Skrivet: 2006-06-21 10:31:02
Hej.
intressant det här med Italien.
Har Ni mer tips för oss som aldrig förr har kört ut i Europa med husvagn så tar jag tacksamt emot dem.
Har ett barn med ( 12 år ) så det vore fint med lite upplevelseideér.
Kjell k
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt