Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Husbil
Forum - Husbil - Vilken husbil skall jag köpa?
Användare
Lars Kihlman
Skrivet: 2004-07-13 20:20:45

Vilken husbil skall jag köpa?

Hej!
Jag har uthyrningsfirma för kanoter och cyklar. Tänker nu köpa husbil på företaget och låta intäkter därifrån betala räntorna på lånet. Dessutom förståss använda bilen på egna resor. Inte minst till Dalarna för träning på längdskidor dec - feb. Därför goda värmeegenskaper i 20 graders utomhuskyla.

Både jag och hustrun är pensionärer. Tänker mej också att ha främst pensionärspar som hyrtagare. Därför räcker dubbelsäng med extrabädd till förmån för andra utrymmen. Mycket god sov- och körkomfort är ett krav. Liksom stark motor (Alperna). Inte alltför lång bil för vi gillar italienska byar. Vi kommer alltid att medföra två cyklar men aldrig kanoter och dylikt. Exklusiv planlösning och detaljer för en kundkrets med plånbok. Mercedeschassi känns rätt, men är inget krav.

Vad föreslår du för modell?

Mvh
Lars Kihlman
Hammarby 6221
76040 VÄDDÖ
0176-508 03
Svar
Christina Signal
Skrivet: 2004-07-15 21:13:56
Vi är ett par i 60 årsåldern o har haft en liten husbil tidigare men har bytt upp oss till en Hobby 700 helskön att åka med god plats att röra sig i o har dubbelsäng bak o stort kök o bra sittplats med sköna stolar o en extra långbädd som är soffa på dagen nackdelen är att man får bara åka 3 i den men det är också en fördel man behöver inte ha en massa folk med sig
/Christina
CPHB
Skrivet: 2004-07-19 14:04:18
Hej!

Har ingen erfarenhet av husbilar men läser tester och tittar på mässor, Det tycks vara få husbilar som är riktigt vintervärdiga förutom KABE och Nordica

Antingen saknas luftspalter så att värmen skall komma fram eller så är tankarna oisolerade mm mm. Svårt med isoleringen av hyttdelen tycks det också vara. Finns luftvärme så tycks inte luftslangarna vara dragna mht jämn värme i -20

MVH
CPHB
Lisbeth
Skrivet: 2005-04-19 00:17:55
Hej!

Vi köpte vår nya Kabe husbil ifjol i april och är väldigt nöjda med den. Värmemässigt är den helt suverän en riktig "Året Runt Bil" vi var i Tandådalen Julen 2004 i 22 graders kyla och hade hur varmt och skönt som helst inne. Väggar och golv (golvvärme,) och taket är mycket bra isolerat. Alla tankar är fostskyddat. Man har värmefläktar under båda stolarna + en webasto värmare och så en Alde Compact 3000 panna. Luftspalter är något Kabe har tänkt på. Kabe har olika lösningar inne i Bodelen som man kan välja bland.

Gå in på www.kabe.se
Klicka vidare där på sidan under Husbilar/ Klicka på en länk som heter (Under luppen (PDF) där finns att läsa allt om denna fantastiska Husbil. Här får man reda på så gott som allt när det gäller bodelen. Det gäller att köpa rätt från början, Kabes andrahandsvärde är högt och det är bra att veta. Jag vill säga att det är en mycket välbyggd Husbil. Bra service får man i Tenhult.
Vår bil kommer att bli nästa år en Året Runt Boende Husbil. Den är stabil och ligger fint på vägen, köregenskaper mycket bra. Vi är helnöjda.
PS: Klicka på Travel Master WB på kabes hemsida så har du olika planlösningar för bodelen. Kolla in i Tenhult i Jönköping där Kama butiken är där har de begangnade Husbilar ibland.
MVH Lisbeth
peter@heed.se
Ny medlem
Inlägg: 3
Skrivet: 2007-10-30 16:11:55
Hej.
Jag tycker att du ska titta närmare på CHARTAGO. EN tysk bil av vad jag förstår mycket hög kvalitet, tittade ordentligt på den på Elmia i september. Blev mycket imponerad. Den finns i fler varianter, både som halv och helintegrerad. Aldevärme förståss, dubbelgolv, bra med lastutrymme, väldigt trivsam nästan på gränsen till lyx! Den finns även med Mercedes som du önskar. Det är bara ett litet aber!!!! Tyvär finns det inte så många återförsäljare i Sverige. Enligt rykte på mässan ska det bli en i Stockholmstrakten! Lycka till

Peter Heed
Lejonet
Ny medlem
Inlägg: 8
Skrivet: 2008-03-25 05:59:06
I Vetlanda finns ett tillverkande företag Hugos Husbilar som varken håller leveranstider, garantier och är överhuvud taget svår att samarbeta med. Givna löften hålls aldrig.
Du är välkommen att ringa mig så kan du få hur mycket negativ information som helst.
Mitt tel nr är: 0620-13050, 070-392 75 76
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt