CampingSverige.se

12.2.15

Av: Daniel Andersson Fotograf: Christer Hellemarck
Dela
 

Caravan Stockholm - Dag 1

Första dagen av Caravan Stockholm lockade många besökare. Mässan presenterar i år flera exklusiva nyheter, inte minst Hymers uppmärksammade Duomobil, Fritidsvagnens familjevagn och lyxiga husbilen RMB.

Klicka för större bild


Köerna ringlade sig långa när Caravan Stockholm öppnade vid middagstid idag. En nyhet för i år var att mässan öppnade klockan 12 och istället höll öppet till kl 19.30, ett drag som visade sig falla väl ut. Mässan bjuder i år på cirka 35 varumärken med i stort sett alla marknadsledande tillverkarna av fritidsfordon och fritidstillbehör.
- Vi fick en bra start på mässan och ser fram emot ytterligare tre späckade dagar med många olika aktiviteter, säger projektledare Lina Hann.

Duomobil har en rundgrupp i bästa husvagnsstil.

Duomobil har en rundgrupp i bästa husvagnsstil.


Hymer Duomobil

Hymer Duomobil är en helt ny husbil byggd för paret som vill ha maximal komfort på sina resor. Med en ny unik planlösning, ett stort vardagsrum bak med u-soffa och två smarta långbäddar fram.
– Den måste upplevas live för att man ska kunna ta in alla smarta detaljer och finesser som byggts in i denna husbil, säger Christopher Engstrand, marknadschef på Hymer Sverige.

Duomobil bygger på ett koncept skapat av makarna Heidi och Lothar Schleinkofer för att återspegla behoven och önskemålen för par som reser själva. Ett vackert och praktiskt kök, en mysig soffgrupp, ett salongsbadrum med en vettig dusch och ett cykelgarage var tydliga önskemål. Ett entydigt krav till tillverkaren var långbäddar, något denna kundgrupp absolut vill ha.

Daniel Wetzenstein visar nya RMB, en linermodell i klass med Concorde och Morelo.

Daniel Wetzenstein visar nya RMB, en linermodell i klass med Concorde och Morelo.


Lyxiga RMB

RMB är en riktig tungviktare som har svensk premiär på Caravan Stockholm. RMB 874 QD väger 7490 kilo och är 8,74 meter lång, 2,38 meter bred och 3,35 meter hög.
– RMB är en liner av högsta kvalitet, byggd på en fyrcylindrig Iveco 3.0 liter, berättar Lars Jarlerud.
Då är 874 QD inte ens den största modellen i RMB:s program, det finns bjässar på upp till 9,24 meter.

Lars är agent för Groupe Pilote S.A.S. i Sverige vars stall inkluderar varumärkena Pilote, Bavaria, Frankia, Moovéo, Le Voyageur och RMB husbilar. På mässan är det Daniel Wetzenstein på Bålstaföretaget Skoklosters Husbilar och Husvagnar som kommer att demonstrera den nya modellen.
– Det känns jättespännande att visa upp en så avancerad husbil. RMB är ett bra komplement till våra övriga märken Pilote, Bavaria och Fendt husvagnar, nu spänner vi över ett brett spektra av fordon – från enklare modeller till riktig lyx, säger han.

Familjemodellen från Fritidsvagnen kostar 169 900 kr.

Familjemodellen från Fritidsvagnen kostar 169 900 kr.


Fritidsvagnen för familjer

Fritidsvagnen lanserades i Sverige i augusti förra året och riktar sig fram för allt till personer med en aktiv fritid. – Det råder en hälsotrend i Sverige och evenemang som t ex Vasaloppet, Vätternrundan och O-ringen växer lavinartat. Samtidigt som intresset för att upptäcka Sverige fortsätter att öka. Dessa företeelser ser vi som en ”perfect match” med Fritidsvagnen, säger Niclas Runberg.

På mässan lanserar han en ny modell för barnfamiljer - Fritidsvagnen 500. Modellen är framtagen för den aktiva familjen som är i behov av en större vagn än vår minsta modell serie. Här finns gott om plats för 4 vuxna
personer att både äta, sova och bo. Den är lätt att dra och har ett lågt luftmotstånd med sin kilformade design som gör att bränsleförbrukningen hålls nere.

Vagnen är mycket välutrustad från start med bla Truma S3004 luftvärme som går både på gasol och 230v, varmvatten, dusch, kassettoalett, elektriskgolvvärme, praktiskt 1-pelarbord från Fawo, tyskt kvalitetschassi, säkerhetskoppling, aluminiumfälgar, tonade rutor, LED belysning invändigt, detta och mycket mer är som sagt standard.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt