Cj Tält & Fritid: – Stort sug efter tältvagnar och taktält!

Friluftstrenden har breddat branschen för mobilt boende och idag finns det många komplement till husvagn och husbil. Hos Cj Tält & Fritid i Torup är suget stort efter tält, tältvagnar och taktält.

Husvagn, husbil, tält och stuga är kanske det första man tänker på när man pratar om camping och mobilt boende. Men det finns flera andra produkter som blivit enormt populära de senaste åren. Cj Tält & Fritid i Torup har lång erfarenhet av tältvagnar och är största återförsäljare i landet. En tältvagn är – precis som det låter – en släpvagn med förtält, sovplats och i vissa fall kök.
– Tältvagnen har låg vikt, är lätt att sätta upp och bekväm att bo i. Den funkar bra att dra med elbil och ger en försumbar ökning av bränsleåtgång, vilket är positivt med dagens höga bensin- och bränslepriser, säger Christer Jönsson.

Mobilt boende är klimatsmartare än t ex charter och kryssningar.

Nytt märke

Han säljer tältvagnar av märkena Camp-let, Campooz och Comanche. Till 2023 kommer ett nytt märke att lanseras, avslöjar Christer lite hemlighetsfullt. En annan produkt som ökat är taktält.
– Taktält förvandlar enkelt familjebilen till en husbil. Tälten passar till de flesta bilar med takräcke och har man ingen bil kan man alltid göra en skylodge, säger Christer.
Cj Tält & Fritid säljer taktält av märket Dare to be different (DTBD). Taktälten finns i sex modeller och de enklaste kostar från ca 6000 kronor, medan toppmodellerna hamnar på drygt 30 000 kronor.

Taktält förvandlar enkelt familjebilen till en husbil.

Pandemin påskyndade

Christer Jönsson menar att friluftstrenden funnits i flera år, men att pandemin påskyndade intresset.
– Många svenskar har upptäckt sitt eget land och insett hur mycket fint det finns att uppleva här. Fritidsfordon erbjuder också en lugnare och mer avkopplande semester, något som efterfrågas i dessa tider med högt tempo i vardagen. Dessutom är mobilt boende klimatsmartare och mer ekonomiskt än t ex charter och kryssningar, säger Christer.
Hans kunder är i alla åldrar, såväl ensamstående som par och familjer. Förra året invigde han en ny utställningshall som gjort det möjligt att utöka sortimentet och visa upp produkterna på ett bättre sätt.

Cj Tält & Fritid ligger i halländska Torup.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket